Днес, 29 април, на гарнизонно стрелбище ,,Драгомирово” на 55-ти инженерен полк Белене, се проведе турнир по стрелба с пистолет “Макаров“ по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.
 В надпреварата взеха участие отбори от управлението на 55-ти инженерен полк, 54-ти инженерен батальон, от състава на полка, Районните управления на МВР в Белене и Свищов, затвора град Белене, Гранично полицейско управление град Свищов и Регионална служба „Военна полиция” – Плевен. Отборите бяха в състав от трима състезатели.
Участниците в състезанието демонстрираха отлична подготовка, физическа натренираност и достойно представиха структурите си.
В отборното класиране почетното първо място зае отборът на 54-ти инженерен батальон, втори се нареди тимът на управлението на 55-ти инженерен полк, а трети станаха РС „Военна полиция” - Плевен.
В индивидуалното класиране първото място спечели майор Веселин ... още
На 29 април, мобилен екип от 1-ви разузнавателен батальон, от състава на Сухопътните войски, посети основно училище „Свети Свети Кирил и Методий” в село Свобода и изнесе презентация на тема „Храбростта и героизма на Българската армия през вековете”.
Инициативата се осъществи по случай 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия с цел да предизвика интерес сред подрастващите и да популяризира военната професия. Мероприятието премина при голям интерес от страна на учениците, които имаха възможността да се запознаят и с въоръжение и снаряжение, което се използва от военнослужещите в батальона.
  Директорката на училището г-жа Златина Иванова изказа своята благодарност на военнослужещите за увлекателното представяне на темата за Българската армия.
 
Днес, 29 април, на учебен център „Батмиш“-Сливен се проведе турнир по стрелба с пистолет „Макаров“, организиран от Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС)  и посветен на празника на Българската армия.
 Турнирът беше открит от заместник-командирът на ЦПС полковник Данчо Николов. Участваха 11 отбора – пет от формированията на ЦПС и по един от РС „Военна полиция“-Сливен, от  ОД МВР-Сливен – сектор „Специални тактически действия“, от ГДИН-Сливен, от Военно окръжие Сливен, от в.ф. 32450, от в.ф. 42170-Струпец.
Медалите и купите на най-добрите стрелци връчи полковник Любомир Вачев, командир на ЦПС и началник на гарнизон Сливен. Полковник Вачев благодари на участниците и организаторите, поздрави участниците за постигнатите резултати и пожела нови бъдещи успехи.
На първо място при жените е редник Поля Петрова от 61-ви танков батальон на ЦПС, на второ – цивилен служител Марияна Пейчева от ... още
Днес, 29 април,  в районите Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада беше тържествено отбелязан 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.
В своето приветствие към личния състав, командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов благодари на всички военнослужещи и цивилни служители за „всеотдайността, лоялността и решителността, които проявяват в ежедневната дейност” и им пожела Свети Георги Победоносец да бди и закриля тях и техните семейства.
По повод празника бяха прочетени заповеди от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и командира на 61-ва механизирана бригада за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от бригадата за показан висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения и постигнати високи резултати в спортната дейност. Наградите връчи командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов.  
В гарнизоните на Сухопътните войски продължават мероприятията по повод честването на предстоящия Ден на храбростта и празник на Българската армия.
На 26 май в центъра на град Стара Загора граждани и гости на града се насладиха на празничният концерт на Военния духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, съвместно с Военния духов оркестър на Националния военен университет „Васил Левски“. Под диригентството на маестро капитан Цветомир Василев двата оркестъра изпълниха военни маршове и познати произведения.
 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени